0 800 333 900

13.01.2022

Вибір електроінструменту Procraft для роботи з дерева

«Від пилорами до будівництва» — де використовуються електроінструменти з дерева?

З розвитком деревообробної промисловості, сильний крок уперед зробили інструменти, які є основними у галузі. Здебільшого це різного роду ручний електроінструмент, що став з роками більш автономним і продуктивним. Він більше не вимагає постійного підключення до мережі, а банальна заміна однієї насадки на іншу не викликає тонни проблем. Будь то лісозаготівля, виготовлення меблів або різних готових деталей, а також виконання роботи на замовлення судно-, авіа-, авто- та вагонобудування — у всіх галузях цієї сфери широко застосовуються електроінструменти. 

Хто з професій основний «споживач» електроінструментів по дереву?

Як провідним виробником електроінструментів на ринку, компанія Procraft як ніхто інший розуміє значимість і важливість розвитку даної галузі. Керуюся цим, компанія чудово розуміє основну цільову аудиторію своєї продукції. В основному, техніку Procraft купують теслярі, столяри, будівельники, а також приватні підприємці, які використовують електроінструменти для виконання своїх планів та завдань. В основному, наймасовішими інструментами на «озброєнні» Представниками цих професій є різноманітні шуруповерти, дрилі, електролобзики та циркулярки. Такий інструмент повсюдно використовується як при будівництві (монтажні та ремонтні роботи, пов'язані з деревом), так і при промисловій деревообробці або збиранні меблів (монтаж готових конструкцій або доведення заготовок до потрібних розмірів). Не настільки масовою, але також затребуваною нішою електроінструментів є шліфувальні машини, електрорубанки, свердлильні та токарні верстати по дереву. Даний тип інструменту найчастіше спрямований на використання у промисловості та виробництві. З його допомогою зручно доводити до кінця заготівлі (фінішне шліфування та полірування), а також проводити серійну обробку типових деталей (свердління та фрезерування). 

Саме з цього Procraft намагається розвивати всю нішу інструментів з деревообробки, роблячи їх якісними та доступними. Важливу роль відіграє якість, адже іноді на серійних виробництвах саме якість має вирішальний голос на користь вибору того чи іншого агрегату. Вся техніка Прокрафт відповідає стандартам німецької якості та виготовляється з дотриманням усіх норм та відповідностей із технологічним процесом. Основні компоненти пристроїв виготовляються лише з якісних матеріалів, мають приємний дизайн та зручну ергономіку.

«Best sellers» серед шуруповертів Procraft

Як і в лінійці будь-яких інструментів, рано чи пізно серед них складається список кращих моделей, що добре зарекомендували себе. Шуруповерти Прокрафт не стали винятком і виробили список найпопулярніших моделей в лінійці. В основному, сюди потрапили майже всі акумуляторні моделі шуруповертів, але без мережевих також не обійшлося. Причина цього — висока автономність апаратів із батареєю. Використовуючи їх, ви не залежатимете від місць розташування розеток, довжини дроту пристрою або неможливості роботи через відсутність електрики. Але на автономності переваги не закінчуються. Також, такі моделі можуть похвалитися великою потужністю своїх двигунів, що забезпечує високу продуктивність та швидкість виконання будь-яких завдань.

Коротко, про найпопулярніші моделі шуруповертів:

  1. Procraft PA18Pro: Потужний та продуктивний шуруповерт акумуляторного типу. Може похвалитися наявністю двошвидкісного редуктора, що дозволяє гнучко настроювати інструмент під різні типи завдань. Для налаштування параметра сили затяжки PA18Pro має механічну тріскачку на 18 позицій. За допомогою цих двох пристроїв, шуруповертом однаково комфортно свердлити різні матеріали, так і закручувати гвинти і шурупи. Для зручності транспортування апарат поставляється в міцному пластиковому кейсі.
  2. Procraft PA214: Одна з найпотужніших і найпродуктивніших моделей шуруповертів Procraft. Має значний об'єм акумулятором на 4 Ач і 21 В напруги. Для регулювання обертів двигуна використовує двошвидкісний редуктор, а зміни сили затяжки — механічну тріскачку. Procraft PA214 — відмінно підходить для свердління деревини (дошки, ДВП, ДСП і т.п.), металу та пластику, адже це одна з небагатьох моделей шуруповертів, оснащених функцією удару при свердлінні. Що ж до монтажних робіт, то тут PA214 немає рівних, адже її максимальна сила затягування становить 40 Hm. Так що монтаж різних конструкцій та збирання меблів не складуть особливих проблем даному апарату. З іншого функціоналу варто відзначити наявність підсвічування робочої області.
  3. Procraft PA12li compact і PA12lis: Найбільш компактні та невеликі моделі акумуляторних шуруповертів Procraft. Обидві моделі важать близько 1.2 кг, що в парі з невеликими розмірами робить їх максимально зручними при тривалій роботі. Оснащуються 12 В Li-ion батареями ємністю 2 Ач. Двошвидкісні редуктори в парі з механічною тріскачкою відповідають за гнучкість налаштувань, а швидкозатискний патрон — за швидкість зміни оснащення. Обидва шуруповерти оснащені світлодіодом для підсвічування робочої зони.
  4. Procraft PB800: Найпопулярніша мережева модель шуруповерта Procraft. PB800 — це надійний та невибагливий інструмент. Він простий у освоєнні, так що з ним легко розібратися як новачкові, так і профі. Максимальна кількість оборотів двигуна в даній моделі становить 800 об/хв, чого добре вистачає як для свердління так і для монтажних робіт. Механічна тріскачка допомагає налаштувати момент, що крутить, а регулятор числа обертів — швидкість.
  5. Procraft PA18bl: Єдиний безколекторний шуруповерт у цьому списку. Завдяки особливостям своєї конструкції, має вкрай невеликі розміри та габарити, що аж ніяк не відбивається на його характеристиках. Двошвидкісний редуктор у парі з тріскачкою забезпечують гнучкість налаштувань. Для роботи при поганому освітленні, апарат використовує світлодіодне підсвічування робочої зони. Також безколекторна будова двигуна дозволяє позбутися вугільних щіток, а значить і їхньої постійної заміни.

Робота з деревом і не тільки — дрилі Procraft

Для свердління дерева, металу, пластику та інших різних матеріалів немає кращого інструменту ніж дриль. Дриль — це універсальний інструмент будь-яких видів робіт. Вони широко застосовуються як у будівництві та ремонті, так і в побуті. Модельний ряд дрилів Прокрафт налічує безліч моделей з різними характеристиками та під різні завдання. Адже те, чого цілком достатньо для роботи по дому та дачі, може зовсім не вистачати для серйозного професійного використання. За роки перебування на ринку, у користувачів склалися певні списки кращих дрилів Procraft. Умовно, їх можна розділити на побутові та напівпрофесійні.

Напівпрофесійні моделі дрилів Procraft:

  1. Procraft PS-1650: Про головну особливість даної моделі говорить її назва, а саме цифра, що вказує на потужність двигуна дриля. Саме завдяки такому значенню досягається висока продуктивність інструменту при роботі з особливо твердими матеріалами, на кшталт каменю, цегли та металу. Також, важливою частиною успіху моделі PS-1650 серед користувачів є наявність у дрилі функції свердління з ударом. Завдяки ній інструмент легше справляється з обробкою твердих матеріалів і навіть може конкурувати у продуктивності з більш потужними перфораторами. Що ж до інших параметрів, то тут варто відзначити наявність у дриля функції реверсу і можливості регулювання вихідних оборотів. Все це дозволяє використовувати PS-1650 як універсальний інструмент на будівельному майданчику.
  2. Procraft PS-1150: Менш потужна, ніж попередня модель, але не менш продуктивна в порівнянні з нею ж. Має підвищену швидкість оборотів в 2800 об/хв, що дозволяє їй легше справлятися з обробкою деревини та її похідних (ДСП, ДВП тощо). Для підвищеної надійності закріплення оснастки в трикулачковому патроні застосовується ключова технологія затиску свердлів. Завдяки ній оснастка завжди буде надійно затиснута в патроні і не вилетить при активній роботі інструменту.

На цьому, список напівпрофесійних дрилів Procraft закінчується і вся увага переходить до побутових моделей:

  1. Procraft PS-950, PS-800: Подібні між собою моделі дрилів. Істотною різницею між ними виступає потужність електродвигуна і як наслідок трохи зменшена вага у слабкішої моделі. Відмінно підходять для роботи з деревом через велику кількість оборотів (2800 об/хв). Патрон ключового типу здатний затискати свердла до 13 мм у діаметрі. Додаткова рукоятка дозволяє контролювати натискну силу під час свердління. Як і в старших моделях, тут є регулювання швидкості обертів двигуна і функція реверсу.
  2. Procraft PS-700: Найменш потужний дриль у модельному ряді Прокрафт. При цьому PS-700 — єдина з усіх представлених моделей, що має швидкозатискний трикулачковий патрон. Це, а також мала потужність інструменту пояснюють її основну сферу застосування — побутові завдання вдома.

Ріжучий електроінструмент Прокрафт: лобзики, циркулярки, фрезери та електрорубанки

Майже будь-яка робота, пов'язана з обробкою деревини, має на увазі її розпил на заготовки. Довжина, ширина, форма — це ті речі, яких потрібно дотримуватись у заготовках при підготовці їх до будівництва або ремонту. Саме тому, такий широкий модельний ряд інструмент Procraft присвячений різальним електроінструментам.

Першим на черзі йдуть електролобзики. Це зручний та компактний інструмент для роботи з похідними деревини, такими як ДСП, ДВП тощо. Як і у механічного лобзика, в основу роботи його електричної версії вкладено зворотно-поступальний рух пиляльного полотна. Цей метод обробки матеріалу хороший тим, що дозволяє почати різ заготовки майже в будь-якому її місці, вирізаючи саме той контур, що нам потрібно. Під будь-яким контуром різу мається на увазі також різ по криволінійній траєкторії, що буде дуже доречним у творчості або при створенні меблів. Ще однією важливою перевагою електролобзика є можливість регулювання швидкості ходу пилки під час роботи. Це дозволяє правильно налаштувати інструмент для обробки конкретного виду матеріалу. Серед популярних у користувачів моделей лобзиків Procraft, варто виділити: ST1000 та ST1300. Це одні з найдоступніших і найпростіших в освоєнні електроінструментів Прокрафт. Дані моделі мають такі корисні в роботі функції як: зміна кута різання від 0° до 45°, підсвічування робочої зони, а також лазерна указка напряму різу. Всі ці речі роблять цей інструмент незамінним знаряддям роботи в руках теслі.

Що стосується ручних циркулярних і торцювальних пилок Procraft, то тут першочерговий акцент робиться на компактності та універсальності інструменту. Ручні циркулярні пилки Прокрафт відмінно зарекомендували себе у користувачів як надійний і простий в освоєнні інструмент, що відмінно підходить для різання деревини, гіпсокартону, ламінату та інших матеріалів. Завдяки своїй формі та компоновці, циркулярна пилка ідеально підходить для поздовжніх та поперечних різів матеріалу. Невелика вага та ергономічне компонування дозволяє працювати з ними навіть на вазі (при покрівлі дахів і створенні інших конструкцій). А можливість змінювати кут і глибину різу під час роботи, робить з них по-справжньому незамінний інструмент на будівельному майданчику. З інших корисних функцій варто відзначити наявність спеціального отвору для приєднання пилососа, завдяки якому дуже легко відводити пил та стружку прямо від місця різання.

Найпопулярнішими моделями ручних циркулярних пилок Прокрафт на думку користувачів є: KR2500, KR2600, KR2000, KR2750. В основному дані моделі відрізняються одна від одної потужністю та деякими візуальними відмінностями.

Такий інструмент як ручний фрезер — незамінна річ в арсеналі будь-якого тесляра. З його допомогою легко проробляти пази та шпонки для з'єднання деталей між собою. Виконувати вибірку чвертей і підганяти заготівлю під потрібні розміри. А якщо робота безпосередньо пов'язана зі створенням візерунків для меблів, то кращого інструменту ніж фрезер, для даної роботи не знайти. Саме тому, Procraft має у своєму модельному ряді електроінструментів дві моделі продуктивних і якісних вертикальних фрезерів: POB2400, POB1700. Головною конструктивною відмінністю цих двох моделей є їх потужність, а відтак і продуктивність. Більш потужна модель фрезера призначена для роботи з фрезами великого діаметра та має меншу швидкість обертання. Менш потужна, навпаки, має велику швидкість обертання, але працює з фрезами меншого діаметра.

Останнім інструментом Procraft у категорії «ріжучого» виступає електрорубанок. Це просте за своєю конструкцією, але таке незамінне пристосування в арсеналі будь-якого будівельника та столяра. Чого варте тільки те, що у багатьох майстрів по дереву досі зберігається і широко використовується ручна версія даного інструменту. Призначень у даного інструменту рівно два: зробити дошку, що обробляється, ідеально рівно і/або зменшити її розміри до необхідних. Електрорубанки Прокрафт чудово справляються з обома даними завданнями. Харчуючи від електромережі, цей вид інструменту легко обробляє великі обсяги матеріалу.

Серед найпопулярніших електрорубанків Procraft, що найбільше зарекомендували себе, виступають моделі PE-1150, PE-1650, PE-1900, PE-2150.

Шліфмашина — незамінний вид інструменту при будівництві та ремонті

Виконання робіт з шліфування, полірування та зачистки різних поверхонь неможливо уявити без використання такого інструменту як шліфувальна машинка. Інженери Procraft не могли оминути зацікавленість користувачів у такому типі інструменту, і саме тому взялися за розробку великої кількості моделей такого інструменту. Під різні потреби та бюджет. Основними місцями застосування шліфувальних машинок є різні будівельні та ремонтні майданчики, виробничі цехи та невеликі майстерні, а також СТО. У всіх представлених випадках, хоч і фігурує один і той же інструмент, але його вид, від заняття до заняття може істотно відрізнятися. Вся справа в тому, що хоч і при будівельно-ремонтних роботах і проводять роботи з шліфування, але проводяться вони не по дереву або пластику, а часто з різних видів штукатурки, бетону та іншого облицювального матеріалу. Знаючи цю закономірність, і навіть основні сфери застосування, Прокрафт розробила кілька видів шліфувальних машинок. Усі під різні типи оброблюваних матеріалів та поверхонь:

  1. Пряма — Найпростіший і найлегший тип шліфувальної машинки. Її головна особливість — розміщення шпинделя паралельно до корпусу.
  2. Ексцентрикова — машинка для обробки різних вигнутих поверхонь. Найкраще показує себе при обробці таких матеріалів як дерево та пластик.
  3. Кутова (болгарка) — одна з найпоширеніших видів шліфувальних машин. Відмінно підходить для зачищувальних та полірувальних робіт за допомогою різного оснащення.
  4. Вібраційна — в основі інструменту лежить плоска віброподушка з абразивним матеріалом, натягнутою на ній. Здійснює зворотно-поступальні рухи з різною амплітудою, тим самим шліфуючи матеріал, на якому розташована.
  5. Стрічкова – використовує абразивну стрічку для шліфування. Призначається для обробки складних ділянок та великих площ обробки.
  6. Полірувальна – застосовується для полірування дерева та металу. Цей інструмент використовують тоді, коли є необхідність видалення нерівностей і подряпин, зняття лакофарбового покриття та нанесення захисних шарів.

Найпопулярнішими моделями шліфувальних машинок Procraft всіх типів є: PBS1600, EX1050, EX850E, EX950E, EX1050E, PBS1400, PV450, PBS1950.

Свердлильні та токарні верстати по дереву Procraft — не ручним єдиним інструментом

Хоча категорія ручних електроінструментів по дереву у Procraft є наймасовішою та найрозвиненішою, не варто також недооцінювати лінійку всіляких свердлильних та токарних верстатів по дереву. Як і свої старші побратими від інших виробників, деревообробні верстати Прокрафт здатні виконувати весь той спектр робіт, пов'язаних зі свердлінням отворів та виточуванням заготовок. Єдиною відмінністю будуть розміри, і то деякі верстати від Прокрафт, такі як BD2000 і BD1950 можуть з цим посперечатися. Такі моделі свердлильних верстатів Procraft BD1550, BD1750, BD1850, BD1950, BD2000 відмінно свердлять глухі та наскрізні отвори, нарізають різьблення різних розмірів, калібрують готові отвори. Окрім обробки дерева, свердлильні верстати Прокрафт також добре працюють і за металом.

Що ж до токарних верстатів, то тут головними лідерами користувачів у модельному ряді Procraft виступають THM750, THM1000, THM1500. Вони чудово виконують весь спектр токарних робіт по дереву із заготовками невеликих розмірів. Це пояснюється малими розмірами та загальною компактністю верстатів, адже Прокрафт позиціонує їх як настільні. Також, в даному модельному ряді верстатів є Procraft VMM800 — токарний верстат металу. Він має всі пристрої повнорозмірного токарного верстата по металу. Виготовляється на тому ж заводі, що верстати відомої фірми JET.

Що в результаті?

Німецька марка Procraft — виробник, що віддає особливу перевагу деревообробним інструментам. Майже весь модельний ряд ручних та стаціонарних електроінструментів компанії повністю або частково здатні обробляти дерево та його похідні. Дбаючи про якість продукції та про догляд за навколишнім середовищем, Прокрафт використовує тільки якісні комплектуючі у своїх інструментах. Продумуючи дизайн та ергономіку кожного окремого інструменту, компанія в першу чергу дбати про тих, для кого вона існує — користувачах!