0 800 333 900

13.06.2022

Чим відрізняється принцип роботи різних видів повітряних компресорів?

Призначення компресорних установок полягає у забезпеченні всіх пневмоінструментів подачею стисненого під тиском газових або повітряних мас. Існують різні типи компресорів і вони застосовуються для мощення підлог пневмо гвоздезабивним пістолетом, а також у фарбувальних роботах за допомогою фарбопульта.

Повітряні агрегати мають такі класи:

  1. Побутові
  2. Професійні
  3. Промислові

Для побутових цілей стиснене повітря використовуються для підкачування шин та інших гумових виробів, а також як допоміжний пристрій для пневмоінструментів, які мають низьку потужність, наприклад степлер або гвоздезабивні пістолети.

Професійні пристрої мають більш високий рівень тиску повітря і завдяки своїй посиленій потужності можуть обслуговувати одночасно кілька пневматичних інструментів без перебоїв.

Промислові агрегати забезпечать надійне харчування великі підприємства. Вони можуть підтримувати постійний потік повітря на тривалі терміни, також адаптуються до екстремальних режимів роботи, наприклад, за підвищеної або низької температури.

Відмінності видів компресорного обладнання

Ключовим показником, яким керуються при класифікації компресорів, є принцип дії. Основними параметрами, на яких хотілося б зробити акцент, є типи: лопатеві, об'ємні та термокомпресорні установки.

Об'ємні установки вважаються затребуваними в промислових, а також побутових умовах. Чим менше стає газової сировини, тим більше підвищується тиск в агрегаті. Агрегатів цих категорій поділяють на мембранні, поршневі та гвинтові.

Основний принцип роботи термокомпресорів відбувається зі стиском рідини, завдяки цьому процесу виділяється тепло та енергія. У молочній, хімічній та інших харчових промисловостях ці види найчастіше використовуються.

Лопастні агрегати залежать від контакту ковзаючих і не ковзних лопатей. Ці циклічні показники застосовуються в повітроплаванні як антивібраційна система.

Як впливає обсяг ресивера на роботу агрегату?

Основним пристосуванням мембранної установки є мембранне відділення. Мембрана розташовується в увігнутому відсіку і є абсолютно герметичною. Поршень гідроприводу передає пульсації мембрани, що виробляють компресію повітря. Найголовнішою перевагою є здатність працювати якісно в будь-яких температурних режимах незалежно плюсових або негативних показниках. Відомі маса підприємств, які працюють зі стисненим повітрям мембранного типу, як у спекотному тропічному кліматі, так і на Північному полюсі.

Поршневі установки часто використовуються на невеликих підприємствах, оскільки вони є досить компактними і мають простий принцип дії. Поршневі пристрої працюють близько двадцяти-тридцяти хвилин на годину. За такий проміжок часу можна виконати такі роботи як розвал-сходження коліс, зробити розмітку для мощення підлоги, пофарбувати автомобіль. Дані компресори актуальні для різних видів пневмоінструментів: гайковертів, шліфувальних машин, фарбопультів як у побутових, так і будівельних роботах. Прилади мають свою популярність у цих видах діяльності за рахунок свого мобільного розміру та легкої ваги.

Гвинтові та мембранні моделі мають велику потужність. Тому їх застосовують на масштабних виробництвах, специфіка яких потребує тривалих та безперебійних робіт. Розміри таких установок масштабніші. Тому важливо доповнити про підвищений показник шуму та вібрації. Їх рекомендують встановлювати у ізольованому приміщенні. Якість та вартість подібних установок відповідає, і часто купуються у цій галузі.

Що знаходиться всередині поршневого агрегату?

У головці турбінних агрегатів основним принципом тиску є зворотно-поступальні рухи. Структура найпростішої моделі складається з поршня та циліндра велосипедного насоса. Поршневий двигун може залежати від дизельного, бензинового або електричного ресивера, а також компресорної головки. Остання ж відіграє основну роль і її конструкція складається з кількох компонентів:

  1. Маховик
  2. Сальник
  3. Підшипники валу
  4. Колінчастий вал
  5. Корпус
  6. Шатун
  7. Поршневий палець
  8. Поршень
  9. Циліндр
  10. Клапани
  11. Головка циліндра
  12. Клапанна плита.

Через впускний клапан циліндр вбирає повітря та подає його на поршень, який його стискає та передає в ресивер через випускний клапан.

Види поршневих компресорів.

Поршневі установки бувають:

  1. тимчасовими
  2. без масляних
  3. олійними.

Поршневими називають установки, які мають поршневий двигун та його потужний ресурс. Основна вісь з'єднує вал компресорної головки та руховий колінвал, який у свою чергу починає обертання з рівною кількістю обертів і відповідно рівна швидкість роботи двигуна та головки обладнання. Обертання гальмується за рахунок ремінного приводу. Установка характеризується компактною з потужною дією. Якщо потрібно збільшити продуктивність компресора, слід встановлювати подвійні поршні з V-подібними циліндрами. Два циліндри функціонують у той же час на одному балу, тому агрегат часто дали назву одноступінчастого багатоциліндрового: компресоване в циліндрах повітря подається безпосередньо в ресивер. Багатоступінчастий пристрій працює за рахунок методичного надходження повітря з одного циліндра до іншого. Подібні установки відрізняються більшою продуктивністю та ресурсністю. І продовжує час безперебійної роботи шліфувальних машин та молотків.

Поршневі прилади масляного класу призначені як для професійних, так і для побутових завдань. У картер з колінчастим валом надходить олія. Щоб пневмоінструменти виконували свою роботу ефективно, обов'язково важливою умовою є якісне мастило. Саме тому масляні компресори настільки популярні. Однак якщо робота призначена для фарбування та застосування фарбопульта, використання масляної моделі не підійде. Оскільки якість фарбування буде значно гіршою, тому що частинки олії засмічують повітря.

У таких випадках ідеально підійде безмасляна установка, яка створює чисте та якісне стиснене повітря. Безмасляний пристрій теж працює на мастилі, але має різні течії та канали, які не перетинаються і повітря виходить чистіше. Але потужність і ресурсність набагато більша у масляної моделі.

Установки з ремінною передачею мають велику продуктивність, але при цьому швидкість обертання мотора нижча. Інноваційна система охолодження забезпечує стійкість навіть при тривалих роботах без зупинок. Ці моделі можуть працювати в дуже високих температурах і також не потребують підвищеного обслуговування. Важливо відзначити, що цю установку легко ремонтувати. Електропривод не виснажується, тому що ремінь не заїдає в поршні.

Структура роторних та бинтових установок

Роторні та гвинтові типи обладнання відносять до промислових та застосовуються у професійних сферах. Установки можуть працювати цілодобово, мають підвищену антишумову та антивібраційну систему і тому робітники має високий рівень санітарної гігієни на підприємстві.

Гвинтовий компресор складається з:

  1. Вентилятор
  2. Системи трубопроводу
  3. Теплообмінник та клапан для запобіжника. термостатом та системою для охолодження масла
  4. Фільтром для олії
  5. Ремінною передачею та електродвигуном
  6. Гвинтовий блок, який всмоктує повітря та клапан, який фільтрує повітря.

Як працює повітряний агрегат?

Фундаментом якісного функціонування є гвинтове відділення. З всмоктуючого клапана надходить повітря, яке перемішується з олією. Ця комбінація наполягає гвинтовою парою і спрямовується в пневмосистему. Потім повітряні маси очищаються від олії у сепараторі. У чистому вигляді його шлях починається через охолодження в радіаторі і кінцева точка: вихід з компресора. Далі нагріте масло знову проходить через систему охолодження і відправляється назад у гвинтовий відсік.

Цих установок потребують великі промислові підприємства, які займаються комплектацією інструментів і машин, а також обробкою деревини. Ці установки зазвичай комплектуються професійним кожухом, який поглинає вібрацію. Мінусом є відсутність рукояток та коліс для переміщення.

Головними відмінностями гвинтових та поршневих моделей є питання тривалості функціонування. Гвинтові агрегати здатні відпрацювати кілька трудових змін поспіль і все ще буде продуктивно, тоді як поршневий не впорається з подібним завданням. Роторна установка споживає значно менше електроенергії, ніж ремінні та поршневі типи. Великим плюсом є простота ремонту, оскільки поршневі кільця та клапани функціонують добре та довго і їх не потрібно міняти.

Гвинтові моделі мають досить широкий вибір енергії та ресурсності. Тому, залежно від ваших цілей на нашому сайті, ви можете вибрати компресори Procraft, щоб знайти вирішення ваших проблем.

Відмінності компресорних агрегатів та компресорних станцій

Компресорні установки та компресорні станції - це різні види обладнання.

Станція - це набір, що складається з компресора і якогось конкретного додаткового обладнання, наприклад, фільтри для сушіння, регулятори частоти. Додаткові компоненти необхідні, якщо ви працюєте з гвинтовими компресорами, оскільки вони спочатку мають запит на допоміжне обладнання.

Тому рекомендуємо спочатку визначитися з місцем і призначенням обладнання, яке ви хочете придбати. Щоб надалі не знадобилося докуповувати недостатнє пристосування та переплачувати.

У нашому інтернет-магазині ви можете придбати компресори, які працюють на акумуляторах та акумулятори до них окремо.

Також наші консультанти проконсультують вас з усіх питань: територія та терміни доставки, наявність та характеристики обладнання, гарантійний талон та комплектацію. Залишіть вашу заявку на сайті і наш менеджер вам зателефонує у найкоротший час.